Polecamy
Ścieżka powrotu
Treść strony
Świetne wieści nadeszły z Poznania, gdzie odbył się finał VIII edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną.
KOLEJNA „PERŁA” DLA AGROTURYSTYKI POD JELENIEM
Miło nam poinformować, iż jedna z nagród w tegorocznym konkursie trafiła do gminy Zblewo! A konkretnie – do Agroturystyki „Pod Jeleniem” w Wirtach, prowadzonej przez Adma Pozorskiego. Pan Adam otrzymał główną nagrodę – „Perłę” - w kategorii „danie tradycyjne” za przygotowany przez siebie udziec jeleni w sosie koperkowym. Serdecznie gratulujemy i przypominamy, że nie jest to pierwsza nagroda kulinarna dla pana Adama. W 2013 r. zdobył on Perłę za roladę z jelenia z farszem z dziczyzny. Agroturystyka Pod Jeleniem słynie bowiem z dań z dziczyzny.
Wszystkich, którzy chcieliby skosztować nagrodzonych dań, a także innych potraw z dziczyzny zapraszamy do Wirt. Warto wiedzieć, iż atrakcją gospodarstwa są także (przygotowywane tu na potrzeby własne) nalewki z owoców leśnych, wina oraz miody pitne, a także niesamowite opowieści i anegdoty Gospodarzy z tym związane. Szczegóły w serwisie internetowym Agroturystyki Pod Jeleniem – TUTAJ (link).